Udvikling, frisk luft og fællesskab

Hver måned sætter vi fokus på en af vores virksomheder i Billund kommune – Her i forårets første måned tager vi Jer med bagom en af vores medlemsvirksomheder – Gyttegård Golfklub – fysisk placeret i det smukke landskab i Gyttegård plantage.

Gyttegård Golfklub har haft et godt år 2020 trods Covid-19. De har kunne mærke de lokales stigende interesse i naturen både med gåture, cykelture og ikke mindst golf. Gyttegård Golfklub er den største idrætsforening i hele Billund Kommune med cirka 950 medlemmer og har i 2020 haft en medlemsstigning på over 100 personer. ”En helt masse ungdomsspillere er kommet til fra lokalområdet, vi laver nemlig en helt masse tiltag og har mange bolde i luftet for at trække nye medlemmer til” fortæller Jens Elvang, som er forretningsfører i Gyttegård Golfklub.

Vi har oplevet en fremgang af gæster, som er kommet ude fra, og ligger på et besøgstal på mellem 30.000-35.000 om året”. Men Gyttegård har også været ramt, meget på forsamlingsforbuddet og de store turneringer, som skulle være holdt hen over året i 2020.

Jens Elvang er ret sikker på at deres fremgang, selvom der har været Covid-19, er fordi de var ude i rigtig god tid med ændringer og små justeringer. ”Da landet lukkede ned, satte vi os ned for at finde ud af, hvad vi skulle gøre for at komme ordentlig igennem det her”.

Udover vores ændringer skal det også siges, at mange mennesker har søgt til udendørs sport og aktivitet, som har gjort, at der har været stor aktivitet på golfbanen, fortæller Jens.

Selvom der har været nedlukning og forsamlingsforbud, er der sket en masse andre positive ting. Gyttegård har nemlig lige udarbejdet et motorik- og balanceområde for alle aldre. Her kan børn og voksne træne deres motorik og balance med helt simple øvelser og udfordringer. ”Vi har kunne se, at de børn vi havde ude og spille var udfordret med det motoriske og balanceevnen og hos de ældre, ved vi jo hvor omfattede fx en faldskade kan være” fortæller Jens Elvang. De glæder sig meget til at komme i gang igen med sæson 2021, hvor de håber på der ikke er nedsat forsamlingsforbud og andre restriktioner.

Gyttegård er med i vores forløb med digitalisering til turisterhvervet, som forløber henover hele 2021. ”Vi skal jo hele tiden blive bedre, og det er jo ikke nedgang der gør, at vi skal udvikle os. Selvom vi ’performer’ på højt niveau, så skal vi stadigvæk udvikle os. Det er vigtigt for os hele tiden at have gryden i kog” Jens Elvang var med til et af de mange seminarer i vores forløb, hvor der var fokus på modellen Business Model Canvas, som hjælper en virksomhed med at finde frem til kernen og flammen i virksomheden. ”En af de ting der er vigtigt, når man driver en forretning, er at man hele tiden holder ild i flammen. For hvis man slukker for ilden, slukker man også for udviklingen” fortæller Jens Elvang. Gyttegård ser frem til bedre indsigt i de sociale medier og få endnu flere kompetencer indenfor den digitale verden. Og ikke mindst at sparre med de andre lokale små turisterhverv, som også er med i forløbet. ”Der er rigtig mange små lokale overnatningssteder, som vi jo rigtig gerne vil arbejde sammen med, så vi kan spille hinanden gode”

Læs meget mere om Gyttegård Golfklub på deres hjemmeside.