Hver måned sætter vi fokus på et af vores medlemsvirksomheder her i Billund kommune. I maj har vi valgt Blomstergalleriet i Billund, som ejes af Dorte Vesterkær Pedersen.

I forbindelse med vores detailanalyse – som vi havde ude hos forbrugerne i starten af 2021  – er vi i Billund ErhvervsFremme nu gået i gang med at indsamle al data og gå i dialog med både nye og eksterne detailbutikker. Derudover har vi fokus på at give de eksisterende detail butikker i Grindsted og Billund by håndholdt hjælp.

Blomstergalleriet i Billund var også en del af denne analyse, så vi er nu i dialog med Dorte for at rette fokus på hendes vækst, butikkens synlighed og fortsatte gode udvikling.

Dorte Vesterkær Pedersens butik har eksisteret i 21 år og er lige flyttet fra Hovedgaden 50 ved siden af Q8 i Billund til nye flotte lokaler på Butikstorvet midt i Billund. Efter 21 år på samme placering skulle der ske noget nyt, og Dorte så en rigtig stor mulighed i de flotte nye lokaler på Butikstorvet. Og udover de flotte lokaler, glæder hun sig også meget til samarbejdet og sammenholdet med de butikker, som ligger i midtbyen.
Den nye butik er opdelt i to dele; både en større blomsterbutik end den gamle, samt et mindre blomsterværksted og TO-GO butik, som har åbent 24 timer i døgnet.

For Dorte og Blomstergalleriet har det også betydet, at butikken går fra at være en traditionel blomsterbutik til nu at være et blomsterunivers, hvor specialplanter og unikke blomster har fundet vej i butikken. Flytningen har givet grobund for mere brugskunst på hylderne, og Dorte har i den forbindelse indgået et samarbejde med Swedish Ninja, som pt. sidder i GROW – vores iværksættermiljø på Kløvermarken.
Dorte beskriver også, at med hendes flytning til det nye univers, er det vigtigt at kunderne oplever butikken som et sted, hvor man bliver inspireret, og man ser nogle unikke ting, som man måske ikke har set før i Billund.

For Dorte har torvemiljøet rundt om butikken stor betydning, det er vigtig at der bliver skabt en ’blomsterunivers stemning’, så både lokale og turister føler at de bevæger sig rundt blandt spændende blomster og skønne dufte og derved får en god oplevelse.

På Butikstorvet ved siden af Blomstergalleriet ligger blandt andet Sko Universet, Bog & Idé, Vinspecialisten, men også NEXT LEVEL, som er et nyt kontormiljø for iværksættere og små virksomheder, der ønsker at have nogle fælles faciliteter. Flere af dem som sidder i NEXT LEVEL, har været forbi til sparring og vejledning hos vores forretningsudvikler Marianne Witte.

Den 31. august har vi rundvisning på Butikstorvet hvor KIRKBI viser rundt i dette flotte byggeri – Læs mere og tilmeld dig og dine ansatte lige her