Ved indgangen til december måned kunne vi i bestyrelsen lægge sidste hånd på arbejdet med at finde en ny direktør til Billund ErhvervsFremme. Det er altid dejligt, at kunne afslutte sådan en proces, og vi ser nu både i bestyrelsen og på kontoret frem til at kunne byde vores nye direktør velkommen den 1. januar 2021. Samtidig glæder vi os til at præsentere hende for vores lokale virksomheder og samarbejdspartnere. Marie Skov Lillelund er navnet på Billund ErhvervsFremmes nye direktør. Marie har en baggrund i Dansk industri, og erfaring som bl.a. erhvervsservicechef i Høje-Taastrup Kommune samt Citymanager i Silkeborg med sig i bagagen. Vi har i ansættelsesprocessen både lagt vægt på de kompetencer, Marie kommer med, og at hun er en person, der skaber resultater ved at inddrage.

Af en undersøgelse foretaget af Ledernes Hovedorganisation fremgår det ikke overraskende, at Coronakrisen har knækket iværksætterlysten i Danmark. Der er således langt færre, der i år har startet egen virksomhed sammenlignet med sidste år. Og et af de største procentvise fald i antallet af iværksættere opleves desværre i Region Syddanmark, hvor faldet er på 10 procent. Iværksættere bidrager til innovation, udvikling, vækst og arbejdspladser i et lokalområde, så udviklingen er bekymrende. Derfor kan det heller ikke pointeres nok, at vi i Billund ErhvervsFremme fortsat står klar med rådgivning og sparring til både dem, der overvejer at starte egen virksomhed og dem, der allerede er etablerede. Samtidig er det muligt i vores nye iværksættermiljø GROW at få daglig kontakt med fagligt stærke sparringspartnere og andre dygtige iværksættere.

Initiativet ”Shop i Billund Kommune bringer gratis ud” er kommet godt fra start. Der har været stor opbakning fra butikkerne, og mange har deltaget på vores webinar for at lære at bruge de sociale medier til at sælge mere. Nu er det bare tilbage at håbe, at kunderne giver den max gas i resten af december, så der kan blive bragt rigtig mange pakker ud.

En lang række af de arrangementer, der vil komme til at løbe af stablen i 2021, er allerede lagt op på vores hjemmeside. Det er bl.a. muligt, at få et kik ind i fremtidens bæredygtige transport, at komme på netværkscafe hos Sengeriget, workshop i kommerciel brug af kunstig intelligens. Tjek arrangementerne ud og tilmeld jer gerne med det samme.

Vi kan nu snart lægge året 2020 bag os. Et år, der uden tvivl vil gå over i historien, fordi vi simpelthen aldrig har oplevet noget lignende. Økonomiske kriser kommer og går – det er der ikke noget nyt i. Men det nye i 2020 har været, at det i form af coronapandemien var en sundhedskrise, der førte til en økonomisk krise. Frygten for smittespredning resulterede i Danmark, som i resten af verden, i omfattende restriktioner og nedlukninger og påvirkede husholdningernes forbrugsmønstre. Resultaterne heraf vil sandsynligvis præge erhvervslivet længe endnu – lokalt såvel som globalt. Det bliver derfor et farvel til et bemærkelsesværdigt 2020, der fortsat trækker spor ind i 2021. Herfra skal der siges en stor tak til alle vores medlemsvirksomheder og samarbejdspartnere for samarbejdet i det år, der har været ganske særligt, og som nu snart rinder ud. Der vil blive nok at tage fat på i det nye år, og i Billund ErhvervsFremme ser vi frem til opgaverne. Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle.

Med venlig hilsen Gitte Ottosen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.