Værktøjskassen

BillundErhvervsFremme

Huskelisten er et hjælpeværktøj, der skal skabe overblik over de aktiviteter og indberetninger m.v., du som iværksætter skal huske, når du starter ny virksomhed. Listen er ikke nødvendigvis fyldestgørende, men et godt udgangspunkt.

Huskeliste for iværksættere

Forretningsmodel
Business Model Canvas kan du lege med din forretningsmodel, altså hvordan du skal tjene penge, det er et godt og overskueligt sted at starte. Se en kort film om Business Model Canvas her. Er det svært at forholde sig til, kan det ofte være nemmere at starte med Value Proposition Canvas, du kan se en kort film her.

Budgettet

Det er vigtigt at have indsigt i, hvordan din virksomhed skal hænge sammen økonomisk. Budgettet ses således i sammenhæng med forretningsplanen og er et uundværligt værktøj – både for dig selv og for pengeinstitutter og eventuelle andre samarbejdspartnere.

Budgetskemaerne her skal alene betragtes som hjælpeværktøjer og består af regneark, som giver dig et første fingerpeg om udgifter til etableringen, driften og eventuelt behov for optagelse af lån i et pengeinstitut.

Du kan også få hjælp hos f.eks. en advokat eller en revisor, hvis du har et helt konkret spørgsmål. Det er også gratis, hvis du får en henvisning fra Billund ErhvervsFremme og bruger en af rådgiverne i vores RådgiverDatabase. Kontakt Billund ErhvervsFremme for mere information.

Kontakt

Marianne Witte

Marianne Witte

Forretningsudvikler, med fokus på iværksætteri & detail

+45 20 123 133
mhw@billunderhverv.dk