Iværksætter fordele i Billund ErhvervsFremme

Tænker du på at starte egen virksomhed? Du går måske rundt med den helt rigtige idé, som du er klar til at satse alt på? Eller du foretrækker at starte en mindre virksomhed ved siden af dit lønmodtagerjob?

Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte, så start hos Billund ErhvervsFremme. Vores forretningsudvikler har mange års erfaring med opstart og drift af virksomheder og står klar til at sparre med dig om at realisere netop din idé til en ny virksomhed.

Som led i rådgivningen tilbyder Billund ErhvervsFremme en række gratis services til iværksættere.

Nyhed! GROW iværksættermiljø

GROW er åbnet, og du kan blive en del af Billunds nye iværksættermiljø på Kløvermarken 35 i Billund.

Er du iværksætter, og ønsker du de optimale vilkår at udvikle dine idéer i? Så har vi iværksættermiljøet, hvor både du og din virksomhed kan udvikles og vokse.

GROW er Billunds nye iværksættermiljø, hvor du får daglig kontakt med fagligt stærke sparringspartnere og ikke mindst andre dygtige iværksættere.

Læs mere om GROW HER

Kontakt
For mere information om dine muligheder som iværksætter i GROW ved Billund ErhvervsFremme kontakt Marianne Hestbech Witte, Erhvervs- & Iværksætterrådgiver.

Marianne Witte

Erhvervs- & Iværksætterrådgiver

+45 2012 3133
mhw@billunderhverv.dk

1-1 Rådgivning

1-1 rådgivning

Kom godt fra start med din nye virksomhed. Billund ErhvervsFremme tilbyder gratis rådgivning til alle, som overvejer at starte egen virksomhed i Billund Kommune. Vi står klar til at dele ud af vores erfaringer med etablering af virksomhed og guider dig igennem processen, så du slipper for at gentage andres begynderfejl.

Afsættet for vores rådgivning er altid dine udfordringer og problemstillinger. Vi hjælper bl.a. med:

 • Gennemgang af koncept
 • Gennemgang af *forretningsplan
 • Gennemgang af budgetter
 • Udarbejdelse af en køreplan
 • At finde de rigtige rådgivere

Går du rundt med en god forretningsidé, så kontakt os for en gratis og uforbindende snak om, hvordan din idé bliver virkelighed.

Informationsmøder

De lokale erhvervskontorer i Trekantområdet holder jævnligt gratis informationsmøder for iværksættere. Du kan frit vælge at komme til det møde, der passer dig og din kalender bedst. Se en aktuel oversigt over kommende møder på www.iver.dk. Møderne afholdes løbende – se mere her (link til arrangementer)

På mødet får du:

 • Værdifuld information og værktøjer til at hjælpe dig i gang
 • Overblik over gængse faldgruber ved start af egen virksomhed
 • Introduktion til mulighederne for rådgivning og hjælp til iværksættere

Al erfaring viser, at sandsynligheden for succes med din virksomhed stiger markant, når du benytter dig af rådgivning og vejledning i opstartsfasen, så hvorfor tage springet alene, når Billund ErhvervsFremme står klar med en faldskærm?

Rådgiverdatabase

Find din rådgiver i Billund ErhvervsFremmes RådgiverDatabase.

Billund ErhvervsFremme råder over et stærkt netværk af rådgivere for iværksættere og virksomheder inden for bl.a. jura, IT, HR, strategi, salg & markedsføring, management & ledelse samt regnskab & revision. Alle rådgiverne i databasen giver en gratis afklaringssamtale på 1-2 timer efter henvisning fra Billund ErhvervsFremme. Kontakt os gerne for mere information.

Rådgiveren i Billund ErhvervsFremmes RådgiverDatabase er:

IT & websites
Export, ingeniører & landbrug
Certificering, kvalitet, miljø, arbejdsmiljø & CSR
Andet (A-kasse med mere)

Værktøjskassen

 • Gør livet nemmere for dig selv. Benyt dig af de værktøjer og dokumenter, Billund ErhvervsFremme har samlet til brug for opstart af virksomhed i Billund kommune:
  • Huskelisten

  Huskelisten er et hjælpeværktøj, der skal skabe overblik over de aktiviteter og indberetninger m.v., du som iværksætter skal huske, når du starter ny virksomhed. Listen er ikke nødvendigvis fyldestgørende, men et godt udgangspunkt.

  Huskeliste for iværksættere

  Forretningsmodel
  Business Model Canvas kan du lege med din forretningsmodel, altså hvordan du skal tjene penge, det er et godt og overskueligt sted at starte. Se en kort film om Business Model Canvas her. Er det svært at forholde sig til, kan det ofte være nemmere at starte med Value Proposition Canvas, du kan se en kort film her.

  Forretningsplan

  • Budgettet

  Det er vigtigt at have indsigt i, hvordan din virksomhed skal hænge sammen økonomisk. Budgettet ses således i sammenhæng med forretningsplanen og er et uundværligt værktøj – både for dig selv og for pengeinstitutter og eventuelle andre samarbejdspartnere.

  Budgetskemaerne her skal alene betragtes som hjælpeværktøjer og består af regneark, som giver dig et første fingerpeg om udgifter til etableringen, driften og eventuelt behov for optagelse af lån i et pengeinstitut.

  Etableringsbudget

  Likviditetsbudget

  Driftsbudget

  Du kan også få hjælp hos f.eks. en advokat eller en revisor, hvis du har et helt konkret spørgsmål. Det er også gratis, hvis du får en henvisning fra Billund ErhvervsFremme og bruger en af rådgiverne i vores RådgiverDatabase. Kontakt Billund ErhvervsFremme for mere information.