Iværksætter fordele i Billund ErhvervsFremme

Tænker du på at starte egen virksomhed? Du går måske rundt med den helt rigtige idé, som du er klar til at satse alt på? Eller du foretrækker at starte en mindre virksomhed ved siden af dit lønmodtagerjob?

Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte, så start hos Billund ErhvervsFremme. Vores forretningsudvikler har mange års erfaring med opstart og drift af virksomheder og står klar til at sparre med dig om at realisere netop din idé til en ny virksomhed.

Som led i rådgivningen tilbyder Billund ErhvervsFremme en række gratis services til iværksættere.

Marianne Hestbech Witte

Forretningsudvikler
+45 2012 3133

GROW iværksættermiljø

GROW er åbnet, og du kan blive en del af Billunds nye iværksættermiljø på Kløvermarken 35 i Billund.

Er du iværksætter, og ønsker du de optimale vilkår at udvikle dine idéer i? Så har vi iværksættermiljøet, hvor både du og din virksomhed kan udvikles og vokse.

GROW er Billunds nye iværksættermiljø, hvor du får daglig kontakt med fagligt stærke sparringspartnere og ikke mindst andre dygtige iværksættere.

Læs mere om GROW HER

Kontakt
For mere information om dine muligheder som iværksætter i GROW ved Billund ErhvervsFremme kontakt Marianne Hestbech Witte, Erhvervs- & Iværksætterrådgiver.

1-1 Rådgivning

BillundErhvervsFremme

Kom godt fra start med din nye virksomhed. Billund ErhvervsFremme tilbyder gratis rådgivning til alle, som overvejer at starte egen virksomhed i Billund Kommune. Vi står klar til at dele ud af vores erfaringer med etablering af virksomhed og guider dig igennem processen, så du slipper for at gentage andres begynderfejl.

Afsættet for vores rådgivning er altid dine udfordringer og problemstillinger. Vi hjælper bl.a. med:

 • Gennemgang af koncept
 • Gennemgang af forretningsplan
 • Gennemgang af budgetter
 • Udarbejdelse af en køreplan
 • At finde de rigtige rådgivere

Går du rundt med en god forretningsidé, så kontakt os for en gratis og uforbindende snak om, hvordan din idé bliver virkelighed.

Iværksætter Danmark

Fra god idé til god forretning – helt lokalt, landet rundt

Iværksætterdanmark giver dig viden og konkrete værktøjer, så du kan gøre din forretningsidé til en succesfuld virksomhed.

Iværksætterdanmark er en investering i dig, som har lysten og viljen til at skabe forretning for fremtiden. Uanset hvor i landet du bor, står dygtige eksperter klar med skræddersyede forløb, der matcher dine behov, udfordringer og ambitioner. Alt det koster er din tid og passion, og vi forstår naturligvis at økonomisere med begge dele, så du kan komme (godt) videre.

Gennem korte, intensive forløb giver vi dig et stort udvalg af workshops, sparring og konkrete værktøjer til at udvikle din forretningsidé og/eller nystartede virksomhed. Vi har tre kollektive forløbstyper med 20-30 deltagere på hvert, som på forskellige vilkår tilbydes alle danske virksomheder mellem 0-3 år. CVR-nummer er ikke et krav.

Faglige kompetenceforløb – praktisk til værks fra start up til take off
Konkrete værktøjer til at opbygge og udvikle din forretning. Her får du alle de praktiske færdigheder, du skal bruge for at komme godt i gang og endnu bedre videre.

Det får du | På de faglige kompetenceforløb får du 16 timers ekspertundervisning inklusiv eventuel forberedelse og hjemmearbejde. De engagerede undervisere har mange års erfaring fra det private erhvervsliv, og de brænder for at hjælpe dig på vej. Vi tilbyder en bred vifte af populære, konkrete emner, som passer til din nuværende, specifikke udfordring, og du vælger naturligvis selv, hvor i landet du vil deltage. Alt det koster er din tid og passion.

Branche- og temaspecifikke forløb – fra en del af branchen til enestående på dit felt
Specialiseret viden og værktøjer til iværksættere i bestemte brancher, eller indenfor overordnede tematikker/områder, du ønsker at arbejde målrettet med.

Det får du: På de branche- og temaspecifikke forløb får du 12 timers ekspertundervisning inklusiv eventuel forberedelse og hjemmearbejde. De engagerede undervisere har mange års erfaring fra det private erhvervsliv, og sammen med forretningsudviklere fra Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden brænder de for at hjælpe dig på vej. Fokus for undervisningen vil være på netop din branche eller et tema, som er særligt relevant for din forretning. Alt det koster er din tid og passion.

NextStep-forløb – et stort spring, ét skridt ad gangen
Dybdegående, målrettede forløb for udvalgte iværksættere med et særligt vækstpotentiale.

Det får du: På NextStep-forløbene samler vi mindre hold af talentfulde iværksættere på rette vej til 18 timers ekspertrådgivning og sparring. Vi går i dybden med en fælles dagsorden, der tager afsæt i et branchefælleskab eller et samlende emne. Dagene faciliteres af erfarne forretningsudviklere fra Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden i samarbejde med rådgivere fra det private erhvervsliv, som brænder for at hjælpe dig på vej. Forløbene er mere intensive og tidskrævende end vores to andre forløb, men prisen er stadig blot din tid og entusiasme.

https://ehhs.dk/ivaerksaetteri-ivaerksaetterdk

https://ehhs.dk/viden-ivaerksaetteri-ivdkforlob/0/3

Informationsmøder

De lokale erhvervskontorer i Trekantområdet holder jævnligt gratis informationsmøder for iværksættere. Du kan frit vælge at komme til det møde, der passer dig og din kalender bedst. Se en aktuel oversigt over kommende møder på www.iver.dk. Møderne afholdes løbende – se mere her (link til arrangementer)

På mødet får du:

 • Værdifuld information og værktøjer til at hjælpe dig i gang
 • Overblik over gængse faldgruber ved start af egen virksomhed
 • Introduktion til mulighederne for rådgivning og hjælp til iværksættere

Al erfaring viser, at sandsynligheden for succes med din virksomhed stiger markant, når du benytter dig af rådgivning og vejledning i opstartsfasen, så hvorfor tage springet alene, når Billund ErhvervsFremme står klar med en faldskærm?

Rådgiverdatabase

Find din rådgiver i Billund ErhvervsFremmes RådgiverDatabase.

Billund ErhvervsFremme råder over et stærkt netværk af rådgivere for iværksættere og virksomheder inden for bl.a. jura, IT, HR, strategi, salg & markedsføring, management & ledelse samt regnskab & revision. Alle rådgiverne i databasen giver en gratis afklaringssamtale på 1-2 timer efter henvisning fra Billund ErhvervsFremme. Kontakt os gerne for mere information.

Rådgiveren i Billund ErhvervsFremmes RådgiverDatabase er:

IT & websites
Export, ingeniører & landbrug
Certificering, kvalitet, miljø, arbejdsmiljø & CSR
Andet (A-kasse med mere)

Værktøjskassen

BillundErhvervsFremme
 • Gør livet nemmere for dig selv. Benyt dig af de værktøjer og dokumenter, Billund ErhvervsFremme har samlet til brug for opstart af virksomhed i Billund kommune:
  • Huskelisten

  Huskelisten er et hjælpeværktøj, der skal skabe overblik over de aktiviteter og indberetninger m.v., du som iværksætter skal huske, når du starter ny virksomhed. Listen er ikke nødvendigvis fyldestgørende, men et godt udgangspunkt.

  Huskeliste for iværksættere

  Forretningsmodel
  Business Model Canvas kan du lege med din forretningsmodel, altså hvordan du skal tjene penge, det er et godt og overskueligt sted at starte. Se en kort film om Business Model Canvas her. Er det svært at forholde sig til, kan det ofte være nemmere at starte med Value Proposition Canvas, du kan se en kort film her.

  Forretningsplan

  • Budgettet

  Det er vigtigt at have indsigt i, hvordan din virksomhed skal hænge sammen økonomisk. Budgettet ses således i sammenhæng med forretningsplanen og er et uundværligt værktøj – både for dig selv og for pengeinstitutter og eventuelle andre samarbejdspartnere.

  Budgetskemaerne her skal alene betragtes som hjælpeværktøjer og består af regneark, som giver dig et første fingerpeg om udgifter til etableringen, driften og eventuelt behov for optagelse af lån i et pengeinstitut.

  Etableringsbudget

  Likviditetsbudget

  Driftsbudget

  Du kan også få hjælp hos f.eks. en advokat eller en revisor, hvis du har et helt konkret spørgsmål. Det er også gratis, hvis du får en henvisning fra Billund ErhvervsFremme og bruger en af rådgiverne i vores RådgiverDatabase. Kontakt Billund ErhvervsFremme for mere information.