I 2022 flyttede Nick Laursen og hans kone til Billund, da hun havde fået arbejde i byen. Nick fortsatte sit arbejde med iværksætteri og kommercialisering inden for såvel bæredygtige og innovative energiløsninger som virksomheder, og i den forbindelse kontaktede han Billund Erhverv for at få hjælp til at finde et kontorfællesskab eller lignende, så han ikke skulle arbejde hjemmefra.
Der blev hurtigt etableret kontakt til GEV i Grindsted, der via deres GEV Energy Hub tilbyder kontorpladser til iværksættere indenfor energi, bæredygtighed eller forsyning. GEV og Nick Laursen fandt hurtigt ud af, at de var et perfekt match, og i starten af 2023 flyttede Nick ind i GEV Energy Hub.

“Det var fantastisk at få kontorpladsen hos GEV, fordi jeg nu sidder i et miljø, der har med energi at gøre,” siger Nick Laursen og fortsætter: “Jeg ville prøve kræfter med iværksætteri i Danmark og blev tilbudt at deltage i et iværksætteriprogram i København, der blandt andet arrangerer virksomhedsbesøg. Jeg manglede nogen, der kunne kode og som var dygtige, og på et virksomhedsbesøg i Oslo mødte jeg Antonio Calderon, som så blev medstifter af virksomheden KAKTI.”

KAKTI kom hurtigt godt i gang, og i maj 2023 modtog virksomheden investering fra en global venturekapitalfond og fik tildelt en InnoFounder under Innovationsfonden i juli 2023, hvor CVR-nummeret også blev oprettet. Det går stærkt for virksomheden, og KAKTI er i gang med at opskalere.

Investering i fremtiden

Nick Laursen forklarer: “Vi kom i maj 2024 ind hos DTU’s GreenUp Accelerator, der tager 15 virksomheder ind om året og kører dem igennem en opskalering hen over 20 måneder. I den sammenhæng bliver virksomhederne tilbudt en konvertibel obligation, som vi påtænker at sige ja til – og yderligere rejse penge fra private investorer.”

“Vi har fået rigtig stor hjælp til, at dominobrikkerne faldt som de gjorde, og derfor vil vi gerne give lidt tilbage – det kan vi gøre ved først at give investorer her i kommunen muligheden for at sige nej eller ja,” siger Nick Laursen og fortsætter: “Så jeg tog igen fat i Billund Erhverv, og de hjælper med at arrangere et event for deres investornetværk – og så håber vi, at alt falder på plads. Vi søger selvfølgelig andre investorer, men som sagt vil jeg gerne give investorerne her i kommunen muligheden først.”

Fremtiden ser lys ud for KAKTI. Virksomheden står nu overfor at skulle finde de rigtige medarbejdere, og ambitionen er hurtigt at opnå en størrelse, så de kan lave flere projekter i kvartalet og derefter skalere op derfra.

Om KAKTI

KAKTI udvikler avancerede AI-drevne optimeringsløsninger til fjernvarmesystemer. Med fokus på bæredygtighed og effektivitet leverer KAKTI intelligente løsninger, der reducerer energispild, sænker driftsomkostningerne og fremmer en grønnere fremtid.

Er du iværksætter, og søger du en investor, kan du kontakte forretningsudvikler Paul-Erik Hensgen på peh@billunderhverv.dk og 9215 0109.