Det går godt i Billund kommune, og virksomhederne efterspørger løbende kvalificeret arbejdskraft 

Der er brug for både kloge hoveder og kloge hænder, og vi har brug for at tiltrække dem fra hele landet – og for nogles tilfælde fra hele verden – for at kommunens virksomheder kan udvikle sig. Det rigtige jobtilbud er ofte grunden til, at vi overvejer, om vi skal hive teltpælene op og finde et nyt sted at fortsætte vores liv. Og det er netop her Billund Erhvervs bosætningskoordinator Marianne Thomsen kan hjælpe jeres kommende/nye medarbejdere med at blive afklaret omkring, hvorvidt deres nye arbejdsliv også kan medføre et nyt hverdagsliv tættere på jobbet.

Allerede i rekrutteringsprocessen kan det være en god idé at opfordre sine ansøgere til at tage kontakt til bosætningskoordinator Marianne Thomsen, da hun kan fortælle om alle mulighederne og fordelene ved at vælge Billund kommune, både som ny arbejdsplads og bopælskommune.

Hun kan hjælpe til med at bevare overblikket i alle de opgaver, som altid vil være forbundet med et jobskifte og ikke mindst en flytning. Vores rådgivning og vejledning omfatter bl.a. hjælp med job til ægtefælle, rådgivning om boligmuligheder, oplysning om pasningstilbud, skole, uddannelse, fritid, oplevelser, samt kultur – men ikke mindst kan vi hjælpe med opbygning af nye netværk.

Overvejer DU at flytte til Billund kommune og har brug for mere viden? Så se mere her

En god modtagelse er vigtig på såvel jobbet som i lokalsamfundet for at sikre fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft, så tøv ikke med at kontakte Bosætningskoordinator Marianne Thomsen på mkt@billunderhverv.dk eller +45 2269 2498.

Marianne K. Thomsen

Marianne K. Thomsen

Erhvervskoordinator & Newcomer Service

+45 2269 2498
mkt@billunderhverv.dk

Tilflytterservice for nye medarbejdere

  • Vejledning og støtte til personer og familier, der ønsker at flytte til Billund kommune
  • Vejledning og assistance til jobsøgning for medfølgende ægtefæller
  • Brobygning mellem den nytilflyttede og offentlige myndigheder, skoler, uddannelsesinstitutioner og sprogcentre m.fl.
  • Skabe kontakter til fritidslivet, foreninger mv. Derudover afholder erhvervskoordinatoren løbende arrangementer af faglig karakter og info-møder. Følg med på facebook Marianne Thomsen Billund.

Erhvervsservice i rekrutteringen

  • Vejledning og assistance til virksomheder, der efterspørger arbejdskraft.
  • Brobygning mellem virksomhederne og offentlige myndigheder, uddannelsesinstitutioner og sprogcentre m.fl.

Billund Kommune har udgivet en ”Velkommen” folder, som kan anvendes af lokale virksomheder, når de skal rekruttere nye medarbejdere. Find folderen her eller kontakt erhvervskoordinator Marianne Karlskov Thomsen på +45 2269 2498 for levering af trykte eksemplarer.

Godt at vide, hvis du ansætter en udenlandsk medarbejder

En del af kommunens virksomheder har allerede ansat udenlandsk arbejdskraft og i takt med, at vi får mindre årgange uddannet og samtidig har brug for mere og mere specialiseret arbejdskraft, kan det være nødvendigt at kigge efter kvalificeret arbejdskraft uden for landets grænser. Som mindre virksomhed kan det være et stort skridt at tage, men der er stor hjælp at hente hos WorkinDenmark som hører under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og dermed tilbyder gratis hjælp til virksomheder i rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft Recruiting highly skilled employees from abroad | Workindenmark.

Når først den rette kandidat er fundet, er det vigtigt, at vedkommende bliver registreret korrekt, og her er der hjælp at finde på New to Denmark (nyidanmark.dk) som er Styrelsen for International Rekruttering og Integrations hjemmeside. Endelig er det meget vigtigt, at jeres nye medarbejder falder godt til ikke kun på jobbet, men også i fritiden – og at hele familien falder til. Derfor opfordres virksomheder til allerede tidligt i rekrutteringsfasen at kontakte erhvervskoordinator Marianne Thomsen på mkt@billunderhverv.dk eller +45 2269 2498, så jeres nye medarbejder kan blive oplyst om de muligheder, der er, hvis man bosætter sig i Billund kommune.

Det kan vi hjælpe din virksomhed med

Erhvervskoordinator Marianne K. Thomsen fra Billund Erhverv kan hjælpe din virksomhed med de problemstillinger, der kan dukke op, når du søger kvalificerede medarbejdere fra udlandet eller vil sikre dit fremtidige medarbejderflow med dygtige nyuddannede. Marianne er også gerne behjælpelig ved uddannelsesmesser, hvor din virksomhed kan møde fremtidens medarbejdere.

Rekruttering
Kommende medarbejdere kan få information om bolig, fritid og institutioner.

Messer
Få bosætningskoordinatoren med på sidelinjen ved events og messer. 

Fremtidig arbejdskraft
Få hjælp til at etablere kontakt til forskellige uddannelsesinstitutioner.

International arbejdskraft
Nye internationale medarbejdere kan få hjælp til at finde rundt i bl.a. offentlige papirer og formularer.

Hent vores bosætnings-onepager her