Hos Hestkær Family Rooms, der drives af Birgitte og Christian Cammelbeeck, er man hele tiden på udkig efter nye muligheder, der kan være med til at udvikle både forretningen og lokalområdet. Det har resulteret i at de lige har fået tildelt 84.900,- i LAG midler til en food-truck, som blandt andet skal lave “pimpede” håndmadder med gode lokale sæson råvarer til diverse lokale events og turister. Det vil også være muligt for virksomheder og private at leje foodtrucken til et privat event. Vognen skal desuden være med til at udligne sæsonudsving for medarbejderne i Hestkær Family Rooms.

Det var ikke svært at søge midlerne, og Hestkær Family Rooms havde da også tidligere fået tildelt LAG midler i forbindelse med etablering af en glamping lejr, så de kendte godt til processen. “Men Janne fra LAG og Marianne fra Billund Erhverv har været til stor hjælp – det er virkelig fedt, at man bliver hjulpet både før og under ansøgningsprocessen.” kommer det fra Christian Cammelbeeck.

Tilfældig opstart
For Birgitte og Christian Cammelbeeck startede det hele lidt ved et tilfælde.

Christian havde oprindeligt en elektronikvirksomhed, der var ved at fylde ret meget, så i 2015 købte han Hestkær friskole med henblik på at bruge skolen som forretning og lager. Det viste sig at der var flere muligheder i skolen, som Christian siger: “Der lå allerede godkendelser til at etablere noget udlejning, så vi startede med 2-3 værelser og har nu 12 store familie lejligheder og en glamping lejr. Birgitte er uddannet kok og kostvejleder og derfra kom ideen til en foodtruck. Først ville vi have søgt midler til at lave kurser i det gamle skolekøkken på Hestkær, men med en foodtruck, kan vi være der hvor det sker i kommunen.

I 2017 solgte Christian Cammelbeeck elektronikvirksomheden, og parret gik all-in med deres bed and breakfast. Hestkær Family Rooms er holdt i skoletema og hele konceptet er i børnehøjde. “Det har hele tiden været meningen, at det hele skal være familievenligt, der skal være plads til at børn kan lege, uden at være bange for at slå noget i stykker.” Der er både legepladser, svævsbane, kaniner og geder, og masser af faciliteter til leg både ude og inde. “Det var først i 2019, at vi var helt oppe at køre” siger Christian, og fortsætter: “Men så kom der jo lige en pandemi…”

“Vi klarede os nogenlunde igennem krisen, da vi har alle de aktiviteter som vi har” kommer det fra Birgitte Cammelbeeck. “Så selvom de store forlystelsessteder var lukkede, kunne man godt få et par dage til at gå her hos os uden at kede sig.” Christian fortsætter: “Men det er alligevel lidt som at starte forfra nu, men det går heldigvis godt.”

Udover food-truck’en, som Birgitte og Christian Cammelbeeck også håber kommer til at være at finde på lokale street-food markeder, er parret ved at renovere et tidligere bolighus i Grindsted. Her skal de selv have bopæl, og så skal der etableres Airbnb lejligheder i resten af bygningen.

Vil du vide mere om LAG midler, og hvad der skal til, for at man kan komme i betragtning til dem, kan du kontakte forretningsudvikler Marianne Hestbech Witte på 44 145 550 og mhw@billunderhverv.dk.