Grøn omstilling

Stakroge Jern- & Metalopkøbs vej til CO2-regnskab

Flere og flere virksomheder indenfor alle brancher mærker de tiltagende miljøkrav fra kunder, myndigheder og omverden. Der kræves ofte dokumentation og/eller CO2-regnskab.

Det var, hvad der skete hos Stakroge Jern- & Metalopkøb, da de var ude med et tilbud.
Beskeden var, at selvom prisen var i orden, blev de fravalgt pga. det manglende CO2-regnskab.

Et par dage forinden havde de modtaget en mail omkring netop CO2-regnskab fra Billund Erhverv, og det kunne Connie Anthonsen huske. “Vi havde ellers tænkt, at vi lige ville vente et år eller to med at gå i gang med CO2-regnskab” udtaler Connie og fortsætter: “Men pludselig fandt vi ud af, at det ikke kunne vente længere, så jeg sagde til Erik, at vi skulle hive tre formiddage ud af kalenderen for at deltage i workshoppen hos Billund Erhverv”.

“Grøn omstilling lyder i første omgang som noget meget stort og abstrakt, og man tror det er svært at komme i gang” kommer det fra Erik Madsen “Men det viste sig hurtigt, at det faktisk ikke var så svært, og når først man får interessen for det, så er det sjovt at finde alle tallene – fx det der med, hvordan vores medarbejdere kommer på arbejde. Det har vi da aldrig skænket en tanke”, smiler Erik.

Nu er Stakroge Jern- & Metalopkøb kommet godt i gang med CO2-regnskab, og workshoppen hos Billund Erhverv har fået det hele ned i øjenhøjde, som Connie siger: “Vi har fået en meget større forståelse for, hvad det var for nogle tal, vi skulle finde frem, og at det egentlig er til at have med at gøre”, og Erik tilføjer: “Energirådgiveren Harald Karlsen var virkelig god til at forklare og lære fra sig – han talte i et sprog, som man kunne forstå”.

At udfærdige CO2-regnskabet koster for Stakroge Jern- & Metalopkøb ikke andet end de ca. tre timer Connie Anthonsen bruger på det om ugen. Og virksomheden regner med at have det fulde CO2-regnskab færdig inden sommer.
På den lange bane vil der løbende blive implementeret flere grønne og bæredygtige tiltag, og Stakroge Jern- & Metalopkøb kan allerede nu fremvise en ISO 14001 certificering, og som de skriver på deres hjemmeside: “Vi bestræber os hele tiden på at blive endnu bedre til at beskytte miljøet, og det afspejler sig i vores daglige arbejde, hvor vi har fokus på korrekt sortering og reducering af forurening”.

Står du og mangler sparring eller rådgivning ift. grøn omstilling og CO2-regnskab, så kan du hos Billund Erhverv booke et 1:1 møde med en af vores forretningsudviklere. Via dialog og forskellige værktøjer vil du på mødet få din virksomheds grønne profil afdækket, så du bliver klar til at iværksætte de næste skridt.

Du kan læse mere om, hvordan vi også kan hjælpe din virksomhed videre med grøn omstilling.

Om Stakroge Jern- & Metalopkøb

Stakroge Jern- & Metalopkøb ApS er en professionel og kvalitetsbevidst skrothandler beliggende i Grindsted.

Virksomheden blev grundlagt i 2010, og medarbejderne har over 20 års erfaring inden for branchen.

Stakroge Jern- & Metalopkøb sørger for nedbrydning og genbrug af metalaffald på en miljøbevidst og sikker måde. Man går højt op i at sortere det metalskrot og jernskrot, der opkøbes, så det kan blive solgt videre til genbrug og omsmeltning.

Stakroge Jern- & Metalopkøb blev i 2018 Gazellevirksomhed.

Kontakt

Forretningsudvikler Susanne Gren Svendsen

sgs@billunderhverv.dk

Tlf. +45 9282 6965

Kontakt

Forretningsudvikler Lars Gadgaard

lg@billunderhverv.dk

Tlf. +45 9215 1142