Nu åbner der snart er række muligheder, for at du kan søge tilskud til arbejdet med grøn omstilling i din virksomhed.

Rådgivning og Investering

Den 26. april åbner puljen SMV:Grøn 2.0, hvor du kan søge om et tilskud til nye investeringer og/eller rådgivning på vejen mod grøn omstilling.  Puljen er en voucherordning, hvor virksomheder kan søge om op til 300.000 kr. i samlet tilskud til investeringer, til rådgivning eller en kombination heraf med det formål at komme videre på den grønne rejse mod at reducere ressourceforbrug og affaldsmængder.

Puljen har åbent for ansøgninger fra 26. apr. 2023, kl. 09:00 til 10. maj 2023, kl. 13:00.

Du kan læse mere om puljen her SMV:Grøn 2.0 | Virksomhedsprogrammet, hvor du også kan tilmelde dig et af de webinarer som afholdes.

Kompetenceudvikling

Den 10. maj åbner puljen SMV:Grønne kompetencer, hvor du kan søge tilskud på op til 60.000 kr. til individuelle og skræddersyede kompetenceudviklingsforløb målrettet din virksomheds behov. Mulighederne i den skræddersyede voucher er mange. Det kan være undervisningsforløb for medarbejdere, ledere og/eller bestyrelse, on the job-træning, mentoring eller traditionel sidemandsoplæring.

Virksomheder med et helt konkret, målrettet kompetencebehov, som kan blive løftet gennem standardtilbud eller allerede eksisterende kurser, vil også kunne søge tilskud på op til 60.000 kr.

Puljen har åbent for ansøgninger fra 10. til 24. maj 2023.

Du kan læse mere om puljen her SMV:Grønne Kompetencer | Virksomhedsprogrammet hvor du også kan tilmelde dig et af de webinarer som afholdes.

Nye kompetencer til en udviklingsopgave

Har du brug for at ansætte en medarbejder, som kan arbejde med et særligt projekt, fx i tilknytning til arbejdet med grøn omstilling, så kan ansættelse af en vækstpilot måske være en mulighed. Det kan være, at du har brug for en medarbejder, der skal arbejde med udvikling af en grøn, cirkulær strategi, udvikling og implementering af nye processer, der understøtter virksomhedens grønne omstilling – eller noget helt andet.

Puljen SMV:Vækstpilot er allerede åben og her har du mulighed for at få tilskud til ansættelse af en vækstpilot, som kan hjælpe med et udviklingsprojekt og bringe nye kompetencer ind i din virksomhed.

Igennem puljen kan du få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en vækstpilot. Max. 15.000 kr. pr. måned – 90.000 kr. for hele perioden. Du kan læse mere om puljen her  SMV:Vækstpilot | Virksomhedsprogrammet, hvor du også kan tilmelde dig informationswebinar

Rådgivning om digitalisering

Digitalisering kan også være et vigtigt redskab i den grønne omstilling. Den 12. april åbner puljen SMV:Digital, hvor du kan søge om et tilskud på 50.000 kr. til privat rådgivning, der kan hjælpe dig med at afklare behov, beskrive digitale løsninger på markedet og rådgive dig vedrørende implementering.

Tilskuddet er målrettet områder, hvor der findes velafprøvede digitale løsninger på markedet, men hvor du har brug for hjælp til at vælge den rette løsning for din virksomhed. Du kan få hjælp til at afklare din virksomheds behov, fx ved at kortlægge arbejdsgange, inden du indkøber en ny teknologi. Du kan også få rådgivning vedrørende, hvordan du sætter den nye teknologi i drift. På den måde kan du komme helt i mål med dit projekt.

Du kan få hjælp til at digitalisere administrative processer som eksempelvis økonomistyring, kunde- og ordrestyring og lagerstyring.   Du kan også få hjælp til at opbygge eller udvikle online salg og markedsføring. Det kan fx være rådgivning til et projekt om opstart af webshop, salg på online markedspladser eller markedsføring på sociale medier. Du kan læse mere om puljen her Tilskud til privat rådgivning på 50.000 kr. | SMV:Digital

Puljen åbner for ansøgning 12. april 2023 kl. 9.00.

Overvejer du at søge, kan du med fordel deltage på et af de webinarer, som afholdes – Webinarer | SMV:Digital

Har du spørgsmål til nogen af tilskudsmulighederne kan du kontakte forretningsudvikler Susanne Gren Svendsen på 9282 6965 og sgs@billunderhverv.dk.

Husk også at du kan tilmelde dig netværksmødet Bæredygtighed = Konkurrencekraft den 19. april, hvor du kan blive inspireret af, hvordan to lokale virksomheder arbejder med bæredygtig forretningsdrift, og blive klogere på mulighederne for at søge tilskud til grøn omstilling.