Den 26. oktober blev der afholdt Billund KarriereTour TECH, hvor knap 250 studerende fra VIA Aarhus, VIA Horsens, SDU, Aarhus Universitet, Erhvervsakademi Dania, EASV, Rybners, UCL og Erhvervsakademi Midtvest besøgte 8 virksomheder i Billund kommune.

Den 9. november var det så oplevelsesindustriens tur, da 250 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, Erhvervsakademi Dania, UCL og Erhvervsakademi SydVest deltog i Billund KarriereTour TURISME.

Det var nogle fantastiske dage, hvor interessen og entusiasmen hele tiden hang i luften – man kunne virkelig mærke de studerendes begejstring for deres fag.

Om eftermiddagen mødtes alle hos hhv. Billund Erhverv (TECH) og LEGO House (TURISME), hvor der var planlagt en lille time med minimesse, hvor virksomhederne var repræsenteret med en stand, så de studerende kunne få afklaret de sidste spørgsmål, og få skabt kontakt til mulige kommende arbejdsgivere.

Det siger de studerende
Valdemar Sommer

Maskiningeniør – VIA Horsens

”Det var en rigtig fin dag. Jeg har fået snakket med flere af virksomhederne her til sidst, og har fået gode ideer til fremtidige projekter.”

Tippi Lyndrup

Maskiningeniør – Aarhus Universitet

”Det var super spændende at se forskellene mellem de mindre virksomheders produktionsapparat og så LEGO, og så var det fedt med samling her til sidst, hvor man kunne snakke med virksomheder og andre studerende.”

Ahmad Ismael

Produktionsteknolog – EAMV Herning

”Det var en interessant tur rundt til de forskellige virksomheder, og der var rigtig meget information – og så er det ret fedt at snakke med virksomhederne til sidst.”

Nadja Blytner

Serviceøkonomi – Aarhus Erhvervsakademi

”Det var fedt at mærke at virksomhederne gik op i det og virkelig gerne vil have at vi kommer til dem, og det var virkelig fedt at der var en del fagtermer vi kunne forstå. Og så var det hyggeligt at få et kig bag kulisserne”

Andreas V Knudsen

IHM studerende – UCL

”Man fik masser af informationer og indblik man normalt ikke får, og så var der gode indblik i historien. Virksomhederne var gode til at svare på spørgsmål.”

Virksomhederne de studerende besøgte var:

Billund KarriereTour TECH
Anmasi, Billund Aquaculture, C.K. Produktion, Davinci 3D, HN Group, LEGO, Stansomatic og Zebicon.

Billund KarriereTour TURISME
LEGOLAND, LEGOLAND Hotel, Lalandia og LEGO House.

Billund KarriereTour arrangeres af Billund Erhverv og støttes af Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond.

Hvis du har spørgsmål til det organisatoriske omkring Billund KarriereTour kan du kontakte Marianne K. Thomsen på mkt@billunderhverv og 2269 2498.