I 2018 studerede Mads Kejlberg til ingeniør på VIA University College i Horsens. Skolen deltog samme år i Billund KarriereTour TECH, der på det tidspunkt stadig gik under navnet Billund Tech Tour.

Et af de steder Mads skulle besøge denne dag, var Davinci 3D i Billund, og det besøg endte med at komme til at betyde rigtig meget for hans karriere og bopæl.

“Året efter besøget i Billund skulle vi til at søge praktikplads, og så kunne jeg huske at det var rigtig fedt hos Davinci sådan rent teknologisk” kommer det fra Mads Kejlberg, som fortsætter med et smil “Jeg havde selv en sund interesse for 3D print og havde bygget min egen printer derhjemme og sådan nogen ting, og så blev jeg enig med mig selv om at jeg ville søge praktikplads her – og det fik jeg så. Det endte med at blive rigtig godt! Jeg fik lov til at prøve en masse forskellige ting – lige fra at deltage ved kundebesøg til decideret ingeniørarbejde.”

Da Mads startede sin praktikperiode hos Davinci 3D skete det næsten samtidig med, at der kom et spring i den teknologiske udvikling i 3D print. Industrien begyndte i højere grad at bruge 3D print, men der var endnu ikke mange udbydere af 3D print i high end kvalitet, der var faktisk kun 3 større udbydere her i Danmark. Mads Kejlberg forklarer: “Der var mange der tilbød FDM print som man også kender fra skoler, de har en masse printere stående, som bare kører hele tiden, så det er svært at konkurrere med. Hos Davinci, fokuserede vi på de dyrere løsninger, der kræver lidt mere kapital og koncentrerede os om serieproduktion fremfor kun prototyper.”

Da Mads er færdig med sin praktikperiode, bliver han tilbudt et studentermedhjælperjob, hvor han får en computer med hjem, og kan hjælpe med diverse konstruktionsopgaver hjemmefra imens har gør sin uddannelse færdig. “Der sker så det, at den ingeniør der sidder i virksomheden stopper, og så ender det med at de fleste konstruktionsopgaver ryger til mig, samtidig med at jeg er ved at skrive min bachelor, så jeg fik en del arbejde ved siden af mit studie.” siger Mads, og uddyber: “Det gjorde jo så at jeg fik slået hul på en del gode projekter og fik gang i forskellige kunder, dernæst lå det lidt i kortene at jeg efter afsluttet uddannelse skulle komme ud til Davinci 3D for at starte ingeniørafdelingen ordentligt op igen.”

Davinci 3D var i mellemtiden blevet en del af SP Group, og det var oplagt at Billund virksomheden ville komme til at fungere som SP Groups udviklingshus, Mads Kejlberg fortæller om ændringerne: “Vi skulle igen til at have flere ingeniører i huset, og vi har så fået lidt forskellige ansatte med specialer inden for plast, konstruktion og beregninger.”

I dag sidder Mads Kejlberg som teamleder hos Davinci 3D og han har været med til at rekruttere nye medarbejdere i forbindelse med Billund KarriereTour.

Han anbefaler andre tech virksomheder at tilslutte sig Billund KarriereTour: “Hvis man står og skal rekruttere, eller måske bare vil gøre opmærksom på sin virksomhed overfor relevante studieretninger, er Billund KarriereTour virkelig godt. Man kommer i kontakt med unge, der lige straks er færdige med deres uddannelse og som er sultne efter gode jobs. Det er rigtig godt.”

Mads Kejlberg er sikker på at han er landet det rigtige sted, og han besluttede i sommers sammen med familien at flytte til Billund.

“Jeg lå og pendlede frem og tilbage mellem Horsens og Billund, og i takt med at jeg fik større ansvarsområder, blev der også lagt lidt flere timer på arbejdspladsen. Det blev svært for mig at føle at jeg var nok til stede derhjemme, godt nok var jeg på når jeg så kom hjem, men når der så kun er halvanden time inden ungerne skal sove, så er det jo ikke meget man får ud af det.” kommer det fra Mads. “Billund er jo en by med mange arbejdspladser, og det var med til at vi turde at flytte hertil. Min kone er lige nu på barsel med den mindste, men hun har allerede et job i sigte. Og så er Billund jo en fantastisk by for børnene – de er faldet hurtigt til, og når børnene først er faldet til, så er det også nemmere for os voksne at få vores liv til at fungere.”

“Og så har der jo næsten lige været Halloween!”. Mads lyser op i et bredt smil: “Det må man nok sige – her i Billund går man virkelig op i Halloween. Fordi der i Billund bor så mange internationale, er der flere der går op i det. Det var altså lidt af en oplevelse at have den store dreng med ude og rasle, selvom han godt nok blev lidt forskrækket en gang imellem – det var en kæmpe oplevelse.”

Billund KarriereTour arrangeres af Billund Erhverv og afholdes hvert efterår. Der er 2 spor i Billund KarriereTour, hhv TECH, som henvender sig til studerende indenfor tech branchen, og TURISME, som er målrettet studerende indenfor oplevelsesindustrien.

Vil du vide mere om Billund KarriereTour kan du kontakte Marianne K. Thomsen fra Billund Erhverv på mkt@billunderhverv.dk og 2269 2498.