Hos Billund Erhverv arbejder vi løbende med at koble uddannelser og virksomheder, som grundlag for rekruttering og bosætning.

Den 21. september var 230 studerende og deres undervisere på besøg hos Billunds fire store turistattraktioner og mødte yderligere nogle af kommunens turist- og rejseaktører på stande om eftermiddagen til en snak om praktik- og jobmuligheder. Arrangementet blev taget godt imod af uddannelsesinstitutionerne og der var rift om pladserne. Vi fik derfor arrangeret to andre virksomhedsbesøg til de ca. 50 studerende på venteliste. Evalueringerne af dagen har vist, at der generelt var stor begejstring for Billund KarriereTour TURISME, som arrangementet hed, og at både de studerende, underviserne og virksomhederne fik stor værdi ud af at deltage på dagen.

Den 31. oktober 2022 åbner ni produktionsvirksomheder i Grindsted og Billund døren for 350 studerende og undervisere fra hele landet når Billund KarriereTour TECH gennemføres for ottende gang. Her får de studerende ligeledes mulighed for at møde virksomhederne på stande efter tre virksomhedsbesøg og, måske, få en praktikaftale i stand.

For en af de tidligere deltagere på det daværende Tech Tour, førte besøget i Billund til hans nuværende job som Production Engineer hos Stansomatic.

Mustafa Saad Ahmoudi havde fire praktikpladser på hånden da dagen var ovre og hans valg faldt på Stansomatic, hvor han i sit praktikforløb arbejdede på at finde en innovativ løsning til at implementere et nyt transportsystem. Et system, som Stansomatic sidenhen investerede i at fremstille og Mustafa blev ansat efter endt uddannelse, som han i øvrigt afsluttede med topkarakter.

Er du eller din virksomhed interesseret i et værtskab til Billund KarriereTour 2023, er du velkommen til at kontakte Billund Erhverv på info@billunderhverv.dk eller 6915 2176 for at høre mere om mulighederne.