Iben Rønhoff er vokset op blandt hunde. Hele hendes barndom har hun hjulpet til i hendes mors hundepension, og hun kender hundenes luner ud og ind. Hun vidste at hendes fremtidige arbejde skulle have noget med dyr at gøre, og hun har også altid gået med en drøm om at blive dyrlæge.

Da Iben var færdig med sin skolegang og skulle vælge uddannelsesretning, besluttede hun at gå en helt anden vej:“Min mor og jeg havde altid snakket om at starte noget sammen, og jeg vidste at der var mangel på hundefrisører” fortæller Iben, og fortsætter: “Da der ikke findes nogen statsanerkendt uddannelse indenfor faget, undersøgte jeg mulighederne for læreplads, og det endte med at jeg startede i selvbetalt mesterlære hos en hundefrisør i Vojens. 8 måneder senere gik jeg til eksamen, og 2 uger efter startede jeg min egen hundesalon”.

Det er kun et år siden at Iben Rønhoff, der på det tidspunkt var 19 år, startede Rønhoffs Hundesalon, og det er gået stærkt for salonen, som Iben siger: ”Nogle hundesaloner i området er lukket pga. sygdom eller barsel, så der er mange kunder, der pludseligt er blevet sendt min vej – der er booket klipninger helt frem til oktober”.

At starte en hundefrisørsalon var for Iben et naturligt og oplagt valg. Sammen med hendes mor, Tanja Rønhoff, har hun i mange år trænet hunde, og hun har som tidligere nævnt også altid hjulpet til i Rønhoffs Hundepension. Hun siger selv: “Det var helt oplagt. Folk vil gerne have at det er de samme mennesker, der har med deres hunde at gøre – det skal være nogen de kender og er trygge ved” og hun uddyber med et smil: “Ofte er hundene jo ret beskidte når de har tumlet rundt i hundepensionen en uges tid, så her benytter folk sig nu ofte af, at hundene lige kan få et grundigt bad inden de skal med hjem igen”.

På sigt vil Iben Rønhoff gerne udvide med en ansat, men hun har ikke travlt. “Jeg er meget perfektionistisk, og hvis jeg skal have en ansat ind, skal det være en jeg kan stole på kan levere den kvalitet jeg vil have” sig hun og tilføjer: “Jeg skal kunne stå 100% inde for det arbejde jeg afleverer, og selvom der egentlig er ved at være et behov, er tiden bare ikke til, at jeg lige nu kan lære en op – det kræver tid og opmærksomhed, og det kan jeg ikke afse lige nu. Men på sigt er der ingen tvivl om at ambitionen er et par ekstra hænder i salonen”.

Det er ikke uden omkostninger at springe ud som selvstændig, og selvom der er nogle ting hun har måttet give afkald på, har hun ikke fortrudt. “Jeg er meget på i løbet af en arbejdsuge, men for mig er det også vigtigt at skabe en balance med privatlivet”, siger hun og slutter: “Mange spørger om jeg ikke kan tage tider ind i weekenderne – og det kunne jeg sagtens, det er der hunde nok til – men man er også nødt til at prioritere, og huske på at der også er andre ting. Jeg skal jo gerne kunne holde i mange år”.

Rønhoffs Hundesalon udspringer af Rønhoffs Hundepension. Salonen ligger på samme matrikel, og den tætte relation til hundepensionen er, sammen med den store ekspertise Iben Rønhoff har oparbejdet på området, til stor gavn for hendes forretning.

Hvis du vil vide mere om det at starte egen virksomhed, og hvordan man evt. kan bruge spinoff metoden til at komme i gang, kan du kontakte vores forretningsudvikler Susanne Gren Svendsen på sgs@billunderhverv.dk og 9282 6965.