Virksomheden blev grundlagt i 2019 af Jens Legarth, som fik ideen til at bruge sin patenterede teknologi til at fremstille sunde planteproteiner til brug i fødevarer.
FERM FOOD er en dansk producent af planteproteiningredienser til fødevarer baseret på lokale proteinrige afgrøder. Virksomheden udnytter fermenteringsteknologi til at skabe sunde og naturligt konserverede planteproteiner, som er økonomisk bæredygtige for hele værdikæden.
Teknologien hedder solid-state mælkesyrefermentering og er patenteret af FERM FOODs moderselskab Fermentationexperts, som også ejes af Jens Legarth.
Markedet for planteproteiner er i vækst, men salget i dansk detailhandel er stadig lille sammenlignet med salget af konventionelt fremstillet kød. Én af årsagerne er ifølge FERM FOOD, at planteproteinerne er for dyre, for svære at tilberede og indeholder for mange kunstige tilsætningsstoffer. Derfor vil plantefirmaet FERM FOOD få kvaliteten op og prisen ned.
FERM FOODs teknologi adskiller sig ved, at virksomheden anvender mikroorganismer til at fermentere, og at processen bruger mindre vand, ingen opvarmning og helt undgår tørring. Derfor koster FERM FOODs planteprotein mindre at fremstille.
Der er i 2022 opbygget en pilotfabrik på adressen i Bække. FERM FOOD får allokeret de økonomisk og personalemæssige ressourcer fra moderselskabet for at realisere vækstpotentialet.
Fremtiden
Ledelsen hos FERM FOOD er indstillet på at opføre en fabrik, der samtidig skal fungere som et videnscenter for fermentering af planteproteiner. Her kan startups inde for fødevarer få viden, og mulighed for at lave prøveproduktioner på nye planteprotein-produkter.
Virksomheden forventer, at der ultimo 2022/primo 2023 lanceres et nyt planteprotein produkt i de danske supermarkeder, som er baseret på FERM FOODs patenterede proteiner.
Læs mere
Du kan læse mere om FERM FOOD på deres hjemmeside