Søren Christensen er indehaver af virksomheden StrokeImaging Solutions ApS, og for et år siden besluttede han sammen med sin familie at flytte fra Sverige til Danmark. De valgte at købe bolig i Billund, og vi kunne godt tænke os at vide, hvorfor det netop var Billund, der blev udset som deres nye hjemkommune.

Søren Christensen startede med at læse medicin i 1996, efter godt 3 år i medicinstudiet, så han et opslag, hvor man søgte ingeniørstuderende. “Det var sådan en plakat ligesom We Want You, og jeg tænkte, at det kunne da være meget sjovt at høre om – og for nu at gøre en lang historie kort, ja så skiftede jeg de sidste 3 år i medicinstudiet ud med 2 år på ingeniøruddannelsen.” udtaler Søren, og fortsætter: “Tit er det jo sådan med den type arbejde jeg laver, at ingeniørerne har svært ved at forstå det medicinske i det, og omvendt har læger svært ved det tekniske på det laveste niveau.”

Det giver Søren en helt klar fordel, fordi han har viden fra begge verdener, og altså både kan forstå lægernes videnskabelige artikler og det tekniske i programmeringen.

Derudover har Søren lavet Ph.d. på Center For Integrativ neurovidenskab på Aarhus Universitetshospital, han fortæller: “Når man tager en ph.d., vil de jo gerne have, at man rejser et år ud – så jeg tog til Australien og endte på en afdeling, hvor de lavede noget med stroke, altså blodpropper i hjernen.”, han fortsætter: “Det endte med, at jeg fik arbejde på afdelingen, mens jeg stadig arbejdede på min ph.d., som en slags forskningsingeniør – Jeg gjorde ph.d.’en færdig og blev hængende i Australien, hvor jeg beskæftigede mig med kliniske studier, indtil vi flyttede til USA i 2012.”

Efter 7 år i USA ville Søren Christensen og hans hustru gerne flytte til Danmark, men da hustruen er fra Australien, gælder der nogle meget stramme regler ift. at bosætte sig i landet. “Det er svært for ikke EU borgere at få lov til at komme ind i Danmark, men heldigvis kan man bruge de lempeligere EU regler i resten af Europa” kommer det fra Søren. “Derfor valgte vi at flytte til Sverige, hvor jeg så også startede selvstændigt som konsulent.”

Sidste år havde de så mulighed for at rykke til Danmark, og da Søren Christensens mor bor i Vejle, var det nærliggende at finde noget i nærheden.

3 afgørende ting

Det var 3 helt konkrete ting der gjorde, at Søren Christensen og hans familie valgte at komme til Billund. “Den Internationale skole var helt central – det var helt klart den, der gjorde udslaget.” Han fortsætter: “Så kunne man i Billund også købe et hus, der var til at betale, dvs. huspriser, der ikke var stukket helt af, og sidst men ikke mindst at der er internationale i området, så der var nogen at komme i kontakt med for min kone, der jo er australier. Det var de 3 ting, der helt klart afgjorde det.”

Da familien så ankom til Billund, dukkede der flere unikke kvaliteter op, som Søren gerne vil fremhæve: “Da vi så kom til Billund, var det over forventningerne på alle områder! Alt er tæt på, alt er jo kun 5 minutter væk… Det er jo svært at finde en ting, der ikke tager 5 minutter at køre ned til.” og så tilføjer han med et smil: “ Og så har man lufthavnen lige om hjørnet, så man hurtigt kan komme til en større by, hvis det er det man savner – min kone er jo mest til storbyer, så…”

Søren Christensen fremhæver også én ting, der er helt unik for Billund: “Den internationale kultur i Billund er rigtig god. Både via Den Internationale Skole, hvor man hurtigt opbygger et netværk med andre forældre, og det internationale community, der er i Billund. Man kommer hurtigt i kontakt med andre fra det internationale miljø – der er en super integrationskultur i byen, hvilket er rigtig fedt i forhold til at komme i kontakt med andre. Det havde vi ikke forventet i en by af Billunds størrelse.”

Om StrokeImaging Solutions

StrokeImaging Solutions er en virksomhed, hvor Søren via software hjælper med at afsløre blodpropper i hjernen. Han forklarer: “Når man får symptomer på en blodprop i hjernen, handler det om, at blive behandlet så hurtigt som muligt. Under denne behandling får man taget nogen billeder af hjernen for at finde ud af, om det er en blodprop eller en blødning.” han fortsætter: “I dag er det generelt sådan, at hvis man kommer på hospitalet mange timer efter at blodproppen opstod, så kræves der specielle scanninger for at være sikker på, at man kan have gavn af behandlingen. Desværre er det ikke sådan, at man bare kan se på scanningen om patienten skal have gavn af behandlingen, der skal først laves en analyse, og det er det, jeg laver – jeg udvikler softwaren som analyserer og billedbehandler skanningerne.”

StrokeImaging Solutions blev medlem af Billund Erhverv tidligere i år, da Søren Christensen ser muligheder i erhvervsnetværket: “Når man sidder alene på et lille kontor, møder man ikke så mange andre erhvervsdrivende, derfor er det for mig rigtig godt at være med i et netværk, hvor det er muligt at møde andre, man kan sparre med – Det er måske nok svært at finde nogen specifikt fra min branche, men det kunne jo være, hvis man ville i gang med noget internet, web, AI eller lignende.” Slutter Søren.

Billund Erhvervs bosætningskoordinator Marianne K. Thomsen hjælper tilflyttere på plads i Billund kommune, og er altid klar til at besvare spørgsmål om alt lige fra kommunal affaldssortering over skoler og daginstitutioner til ledige boliger og huse til salg.

Kontakt Marianne på mkt@billunderhverv.dk og 2269 2498.