Mangel på arbejdskraft står øverst på dagsordenen inden for stort set alle faggrupper, og konkurrencen er knivskarp. At få fat i de unge allerede i studietiden er derfor et vigtigt redskab til at sikre dine virksomhed de kompetencer I skal bruge både nu og på sigt.

I løbet af efteråret har vi i Billund ErhvervsFremme besøgt en række vidensinstitutioner for at blive skarpere på hvordan vi kan koble deres studerende til virksomhederne i Billund kommune.

Som udløber af dette, laver vi bl.a. sambesøg, hvor vi sammen med den relevante kontakt på uddannelsesstedet – fx den praktikansvarlige – kommer på besøg hos relevante og interesserede virksomheder i Billund kommune.

Senest har vi været rundt med lektor Henning Slavensky fra Århus Universitets Herning-afdeling.

Henning Slavensky er ansvarlig for at uddanne Stærkstrøms- og Svagstrøms-ingeniører, og er på nuværende tidspunkt i gang med at finde praktikpladser til hans studerende til opstart i september.

Bl.a. har vi gennemført et spændende besøg hos GEV og Scandinavian Avionics, hvor det ser ud til at vi kan lykkes med at få skabt én eller flere praktikpladser.

Ønsker din virksomhed hjælp til at få praktikanter og studerende inden for bl.a. produktionsteknologi, økonomi, markedsføring, håndværk, handel eller IT, – så hjælper vi gerne med at formidle kontakt til bl.a. AU Herning, SDU Kolding, IBA Kolding, VIA Horsens og/eller Skive College m.fl.

Kontakt Marianne Thomsen på mkt@billunderhverv.dk eller tlf. 2269 2498